Lifechanges

Lifechanges
Succes is the sum of small efforts, repeated day in and day out

torsdag den 9. januar 2014

Culottesteg, flødegulerødder og bønnefritter

Efter en fantastisk dag, var der overskud i køkkenet. Derfor blev der tryllet med rosa culottesteg, en nyfortolkning af flødekartofler, som er blevet til fedtfattig flødegulerødder og sprøde bønnefritter.


For at få det perfekte resultat ift. culottestegen anvendte jeg denne hjemmeside som inspiration:



Jeg endte op med et helt perfekt stykke rosa culottesteg med crispy top - men husk nu at tage fedttoppen af. Det gavner dig ikke, men det giver en fantastisk smag til culotten! Og nu til tilbehøret:

Flødegulerødder

Ingredienser:
- Gulerødder (afpas selv mængden efter antal personer) - jeg brugte 5 gulerødder som passede til ca. 2 personer. Derfor er resten af ingredienslisten afstemt herefter.
- 2 pakker Oma madlavningsfløde 4 %.
- 1/2 pose 10 % mozzerallaost (højt proteinindhold)
- Revet muskatnød (afpas selv mængden)
- Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skræl gulerødderne og hak dem i skiver (ca. 3 milimeter) - fordel ud i et ildfast fad. 
  2. Rør madlavningsfløden og osten sammen med krydderierne, og fordel dette over gulerødderne.
  3. Ryst fadet lidt, og stil det på en rist midt i ovnen på 200 grader. Skal ca. have 30-40 min. 

Bønnefritter

Ingredienser: 
- 1/2 pose bønner
- 1 spsk. olivenolie
- flagesalt 

Fremgangsmåde: 
  1. Tø bønnerne op, fordel dem på en bageplade med bagepapir. 
  2. Fordel olien over bønnerne og strø salt ud over - rod lidt rundt i bønnerne. 
  3. Steg bønnerne på 200 grader i ca. 30 min. 

Det bedste af det hele er .... DET VAR LET! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar