.. Det er derfor tid til at bruge de skønne råvarer, som naturen bringer.
Er du træt af den almindelige "konfirmationssuppe" med de klassiske kød og melboller, eller den karrysuppe som man bare ALTID laver?
Her kommer der en super cremet og yderst delikat efterårssuppe, som giver dine smagsløj en dejlig sødme der blander sig med en fantastisk hede - og tilsammen skaber den en dybde, som forkæler krop og sjæl.
Hokaidosuppen vil give dig en ny horisont indenfor supper!
Ingredienser:
1 hokaido (gerne økologisk!)
1 frisk chili
1 løg
1 rød peber
2 dl. kokosmælk
Alm. mælk
1 L grønsagsboullion
4 skiver ingefær
3-4 fed hvidløg
Olivenolie
Tørret timian
Salt og peber
(evt. chiliflager)
Lækker fuldkornflutes/stykke/bolle
Fremgangsmåde:
1. Hvis du bruger en økologisk hokaido, renser du blot skallen - er det IKKE en økologisk hokaido, så skræller du den.
2. Flæk hokaidoen i to, fjern kernerne og skær hokaidoen i tern.
3. Pil løget og hak det groft.
4. Blancher hokaidoen og løget i en smule olivenolie (brug en rigelig stor gryde!)
5. Tilsæt grønsagsboullionen og lad det småkoge.
6. Skær rød peberfrugt i tern, hak chilien fint, skær 4 skiver ingefær, skær hvidløgene i 4 tern.
7. Tilsæt ovenstående i gryden, og tilsæt en smule timian, salt og peber.
8. Lad ingredienserne småkoge i 10 min.
9. Anvend en stavblender til at blende ingredienserne, således det bliver lækkert cremet uden klumper.
10. Kog hokaidoblandingen op igen, og tilsæt kokosmælken.
11. Er suppen for tyk, tilføjes der alm. mælk, således det bliver mere flydende.
12. Lad suppen koge op, og smag til med salt og peber (evt. chiliflager, hvis der ønskes mere hede)
.. Suppen er nu klar til at nyde med lunt stykke fuldkornsbrød til. Hvis du har lyst, kan du på en pande, riste nogle græskarkerner med en smule salt og chili, og drysse ud over suppen til sidst.
...Velbekomme...
& godt efterår!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar