ARH! Lige knap - men jeg nyder virkelig de 27 dage hvor det er jul i mit nye liv.
Som jeg skrev i mit tidligere indlæg, så skal der stadig være plads til at nyde, at det er jul - men det kan godt gøres på den sunde måde.
Jeg har derfor udarbejdet disse utrolig lækre figenbidder, som er et godt alternativ til julens ellers mange konfekt-fritelser!
Figenbidder
Ingredienser:
100 gram tørrede figner
100 gram dadler
40 gram havregryn
30 gram mandler
30 gram strawberry cream proteinpulver (kan godt undlades)
30 gram hindbær (brugte frosne der var tøet op)
Vand
Kokosmel
Fremgangsmåde:
1. Blend alle ingredienserne sammen, og tilføj en smule vand. Vær dog opmærksom på, at massen ikke må være for våd!
2. Smør massen ud i husholdningsfilm, og lav en firkant så massen ca. er 1 cm i højden.
3. Luk massen helt sammen til med filmen, og læg det i fryseren (mellem 1 time og op til et døgn)
4. Smelt mørk chokolade (enten i mikroovnen eller i vandbad) - jeg brugte 85 % mørk chokolade, men vil ikke anbefalde den høje procent, da det hurtigt kan blive meget bittert. Men brugt gerne en mellem 70-75 % chokolade!
5. Når massen er rimelig stiv, skæres bidderne ud i terninger (bestem selv størrelsen), og vend dem i chokoladen.
.... Personligt synes jeg at det er hyggeligt med lidt topping, så jeg brugte kokosmel på nogle af dem.
Og wupti, der fik du hurtigt lavet noget forholdsvist sundt og proteinholdigt julekonfekt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar