Lifechanges

Lifechanges
Succes is the sum of small efforts, repeated day in and day out

tirsdag den 26. november 2013

Frisk og sprødt!

Nu lovede jeg i mit tidligere indlæg, at jeg ville lave et december-indlæg om et super lækker og sprødt tilbehør, som vi i vores familie har gjort til tradition at have ved julebordet. 

Hvis du aldrig har været til den lune traditionelle rødkål, så kommer der her en helt fantastisk opskrift på en rødkålssalat der er frisk, sprød og ikke mindst helt fantastisk som tilbehør til lidt federe mad. 


Rødkålssalat med æbler og appelsin

Ingredienser: (4 pers.) 
400 g rødkål
200 g æbler
220 g appelsin
20 g citronsaft
40 g mandler (eller valnødder)
1 dl. tørrede tranebær

Fremgangsmåde:
1. Snit rødkålen i fine strimler
2. Skær æblerne i tern eller tynde både (lad bare skrællen forblive på)
3. Skræl appelsinerne og skær kødet i tern
4. Hæk nødderne (jeg kan godt lide at det er hakket groft)
5. Vend det hele sammen med citronsaft og trænebær, og lad det trække i 10-15 min. inden servering





... Men fordi jeg allerede er i julehumør, vil jeg give jer en ekstra lille lækker salat, der passer perfekt til denne kolde tid. Den er personligt blevet min yndlingssalat, fordi den er lidt mere speciel end andre "almindelige" salater.


Rødbedesalat med kål

Ingredienser: 
250 g rødbeder
200 g kål (både spidskål og hvidkål kan bruges)
2 æbler
50 g jumborosiner
En dusk persille
1 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
30 g mandler (eller ristede græskarkerner)
1 knivspids salt

Fremgangsmåde:
1. Snit kålen i fine strimler
2. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern
3. Skær æblerne i tern eller tynde både (lad bare skrællen forblive på) 
4. Hæk nødderne (jeg kan godt lide at det er hakket groft) (eller rist græskarkernernes på en pande)
5. Vend det hele sammen med citronsaft, olivenolie, rosiner, persille og salt og lad det trække i 10-15 min. inden servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar